Opettajat

Koulumme rehtorina toimii MuM Jaana Sappi, joka valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2000. Sappi vastaa myös vapaan säestyksen opetuksesta.

porvoonmusiikkikoulu-opettajat

Jousisoittimet

Viulu

 • Piia Koivu (MuM). Koivu valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2010. Hän on toiminut uransa aikana niin musiikin kuin viulunsoitonkin opettajana. Koivu ohjaa koulumme kamarimusiikkikokoonpanoja.
 • Kaisla Ahonen (Akm) Ahonen valmistui viulistiksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2012. Hän on toiminut koulussamme opettajana toimintamme alkumetreiltä lähtien.

Alttoviulu

 • Sini Määttä (MuM) Määttä valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008 pääaineenaan alttoviulu. Hän on toiminut alttoviulunsoiton opettajana useissa pääkaupunkiseudun musiikkioppilaitoksissa ennen Porvoon musiikkikoulussa aloittamistaan vuonna 2015.

Sello

 • Mikko Ahonen (Mum) Mikko Ahonen valmistui Tampereen konservatoriosta vuonna 2010 ja täydensi myöhemmin opintojaan Sibelius-Akatemiassa.

Puhallinsoittimet

Huilu

 • Jannica Nyholm (MuM) Nyholm valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008. Hän on toiminut paitsi huilunsoiton opettajana myös orkesterimuusikkona. Porvoon musiikkikoulussa Nyholm on opettanut vuodesta 2014 lähtien. Nyholm ohjaa koulumme puhallinorkesteria.

Trumpetti

 • Harri Koski (MuM) Koski valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2001. Hän on toiminut uransa aikana niin trumpetinsoiton opettajana kuin orkesterimuusikkonakin. Koski soittaa myös Los Mangos -salsabändissä.

Klarinetti

 • Petri Mäki (MuM) Mäki valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2005. Hän on opettanut Porvoon musiikkikoulussa vuodesta 2013 lähtien.
 • Tiina Suomela (MuM) Suomela valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2007. Hän on toiminut tuntiopettajana useissa pääkaupunkiseudun musiikkiopistoissa ennen Porvoon musiikkikouluun siirtymistään vuonna 2014.

Pasuuna

 • Jani Koskela (MuM) Koskela valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 1999. Hän toimi orkesterimuusikkona Hampurissa 1999-2004. Suomeen palattuaan Koskela on työskennellyt musiikin opettajana sekä pasuunansoiton opettajana. Porvoon musiikkikoulussa Koskela aloitti vuonna 2015.

Muut Soittimet

Kitara

 • Timo Harju (Mum) Porvoon musiikkikoulussa vuodesta 2013 lähtien opettanut Harju valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2009.

Piano

 • Marke Tilt Mum Tilt valmistui Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta vuonna 2006. Hän työskenteli pianistina balettikoulussa sekä opetti pianonsoittoa Pärnussa vuonna 2008 tapahtuneeseen Suomeen muuttoonsa saakka. Tilt aloitti Porvoon musiikkikoulussa vuonna 2013.
 • Kari Seppä (MuM) Seppä valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 1998. Hän on opettanut pianonsoittoa useissa Etelä-Suomessa sijaitsevissa musiikkioppilaitoksissa. Seppä siirtyi Porvoon musiikkikoulun palvelukseen vuonna 2014.

Rummut

 • Tomi Puro (Amk) Puro valmistui Oulunkylän Pop & Jazz -konservatoriosta vuonna 2006. Puro on työskennellyt rumpalina useissa kokoonpanoissa ja opettanut lisäksi Porvoon musiikkikoulussa vuodesta 2013 lähtien. Puro ohjaa koulumme bänditoimintaa.

Kontrabasso

 • Jere Taskinen (MuM) Taskinen valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011. Hän on opettanut Porvoon musiikkikoulussa vuodesta 2013 lähtien.

Laulu

 • Tina Sandberg.Sibelius-Akatemiasta valmistunut Sandberg on suorittanut lauludiplominsa Kölnissä.

Musiikkileikkikoulu

 • Heidi Tuomi (Mum) Vuonna 2012 valmistunut Heidi ohjaa koulumme suomenkielisiä muskariryhmiä, myös vauvamuskaria.
 • Cecilia Berg (MuM) Vuonna 2009 valmistunut Cecilia ohjaa koulumme ruotsinkielisiä muskariryhmiä, vauvamuskari mukaan luettuna. Berg vastaa myös Rytmiikan opetuksesta.

Säveltapailu ja musiikinteoria

 • Tero Paju, MuM. Vuonna 2012 Sibelius-Akatemiasta valmistunut Paju on opettanut säveltapailua ja musiikinteoriaa vuodesta 2013 lähtien.

Musiikkitiede

 • Sini Sorsa, FM Sorsa valmistui Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan musiikkitiede vuonna 2005.
Kaisla Ahonen
Kaisla Ahonen
Piia Koivu
Piia Koivu
Jani Koskela
Jani Koskela

Kodin ja musiikkikoulun välinen yhteistyö

Rehtorin ja opettajien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@porvoonmusiikkikoulu.fi
Koulumme kanslia on avoinna ma-pe 10-15. Yhteyttä on mahdollista ottaa niin puhelimitse kuin sähköpostitsekin. toimisto@porvoonmusiikkikoulu.fi

Kannustamme aktiiviseen vuorovaikutukseen etenkin alakouluikäisten oppilaidemme vanhempien ja soitonopettajien välillä. Pidämme hyvänä myös sitä, että jompikumpi lapsen huoltajista on seuraamassa pienen muusikonalun paria ensimmäistä soittotuntia varsinkin siinä tapauksessa, että lapsi on alle kouluikäinen.

Jokaisella opettajallamme on vankka pedagoginen pohja ja yhteistyötä kodin ja koulun välillä ruokitaan muun muassa erilaisten myyjäisten, kirpputoritoiminnan sekä jo aiemmin mainitun kesäleiritoiminnan avulla. Leirillä on mukana aina myös 2-4 valvojana toimivaa huoltajaa.

Opettajaa on hyvä informoida siitä, mikäli lapsen elämän- tai perhetilanteessa tapahtuu jotakin mullistavaa, sillä tämä voi vaikuttaa muun muassa harjoittelumotivaatioon. Kannustamme ottamaan yhteyttä opettajiin aina, kun siltä tuntuu!

 

Osa opettajista kuuluu myös tukijoihimme ja tekee töitä ilman rahallista korvausta.